Mariborčani Severino spravili v jok!

Ena najbolj seksapilnih in priljubljenih pevk s področja nekdanje Jugoslavije je na Pohorju upravičila ta sloves. Okoli 6.000-glava množica je bila nad njenim performansom navdušena, je pa zvezda večera zaradi reakcij občinstva tudi zajokala.

Severini in občinstvu mrzle zunanje temperature niso prišle do živega. Pevka je sicer nastop začela v usnjeni jakni, ki pa jo je že po prvi pesmi slekla in koncert izpeljala zgolj v črnem bodiju, ob katerega si je občasno pripela dolgo mrežasto krilo.

Svoj dvourni nastop je Dalmatinka začela s pesmijo Brad Pitt, nato pa se je ‘sprehodila’ čez glasbeni repertoar svoje 25-letne kariere. Tako smo med drugim slišali skladbe: Gas, gas, Paloma nera, Prijateljice, Od rodjendana do rodjendana, Gardelin, Djevojka sa sela, Moja Štikla, Dobrodošao u klub, Grad bez ljudi in Italiana pa tudi venček slovensko-dalmatinskih napevov z odlomki pesmi: Golica, Mi se imamo radi, Ništa kontra Splita in Večeras je naša fešta. Pri skladbi Generale pa so se pevki na odru pridružile še Učiteljice.

Do najbolj ganljivega trenutka je prišlo med pesmijo Gardelin, ko je Severino reakcija množice in nato še njeno vzklikanje: “Seve, Seve, Seve!” tako zelo presunila, da je dobila solzne oči. Ob tem je dejala:“Tega sploh nisem pričakovala. Lep občutek je, ko pridete v neko mesto in čutite, da ste njihov. Hvala, da sem vaša!” Veliko njene srčnosti je bil deležen tudi majhen deček, ki ga je nekdo na ramenih prinesel čisto pod oder. Severina ga je namreč pobožala po licih in po nosu, po nastopu pa se je še fotografirala z njim.

Veliko naklonjenost do ta večer izvrstno razpoložene Splitčanke je občinstvo pokazalo tudi z darili, ki ji jih je zmetalo na oder. Na njem se je znašlo marsikaj. Videli smo nekaj oblačil pa tudi majhnega plišastega medvedka, ki si ga je pevka ‘pripela’ na svoj bodi, roza plastično krono, ki si jo je nadela na glavo, nato pa zataknila za bodi in rdečo ogrlico, ki si jo je za krajši čas dala okoli vratu.

Zvezda večera se je poslovila s pesmijo Italiana (to je ta večer zapela dvakrat) in naslednjimi besedami: “Hvala, Maribor. Želim vam veliko zdravja, sreče in ljubezni!”

Na Največjem pozdravu poletju so sicer pred Severino nastopili Mejaši, po njenem koncertu pa se je dogajanje preselilo v bližnjo dvorano, kjer so občinstvo do zgodnjih jutranjih ur zabavali Učiteljice in DJ Ney.